Over Practicx

Practicx wordt vervangen door Boom digitaal.

Docenten kunnen zonder extra kosten licenties voor studenten aanvragen bij Boom beroepsonderwijs. Practicx gaat per 01 april 2021 offline.

 

Beter leren door te oefenenLaptop PracticX

PracticX is speciaal ontwikkeld voor mbo-studenten. Hier vinden zij extra studie- en oefenmateriaal bij de boeken uit de reeks Pitch. Met een unieke code uit het boek kunnen studenten een product activeren en op de digitale boekenplank plaatsen. Vervolgens hebben zij onbeperkt toegang tot het extra studiemateriaal. Deze wisselwerking tussen de boeken en de portal zorgt voor een optimale voorbereiding op de toets! 

Persoonlijke voortgang
PracticX houdt de score van de student bij, ook als hij of zij even stopt met een oefentoets. Studenten kunnen ook vragen overslaan, of teruggaan naar eerdere vragen. Dat is prettig, want soms verwerf je een bepaald inzicht als je wat meer vragen beantwoord hebt. Per oefentoets worden de score en de voortgang getoond. Hierdoor is het mogelijk dat studenten zich geheel zelfstandig de stof eigen kunnen maken. Natuurlijk motiveert de docent en legt uit waar dat nodig is. Want een oefenportal is prachtig, maar soms werkt de persoonlijke uitleg van een docent toch het best.
 
Feedback
De feedback op de vragen is duidelijk geformuleerd, geheel in overeenstemming met de kernachtige stijl van de boeken uit de reeks Pitch. Bij elk antwoord kan direct feedback worden opgevraagd. De antwoorden met feedback kunnen ook aan het eind van de toets bekeken worden.
 
Oefenen oefenen oefenen
Veel docenten geven aan dat studenten vaardigheden het beste verwerven door heel veel te oefenen. Dat oefenmateriaal kan de student op deze portal vinden, en in het boek bij elk hoofdstuk.